Muziek = Klasse

Muziek = Klasse is een project van De Nieuwe Muziekschool.

Op een speelse manier en met gebruik van nieuwe media als videofilmpjes stuwen de muziekleraren van De Nieuwe Muziekschool de leerlingen in groepsverband tot grote hoogte. Kinderen krijgen zo inzicht in muziek en zien dat hun eigen vaardigheden op dat gebied groeien. Ze leren luisteren naar anderen en samenspelen in een orkest.
Bij Muziek is Klasse krijgen alle leerlingen van de groepen 5, twee keer in de week, onder schooltijd muziekles.
De leerlingen hebben gekozen uit 4 instrumenten, waar ze een jaar lang op gaan spelen. Op vrijdagmiddag wordt de klas in 4 groepen verdeeld die van 4 docenten instrumentale les krijgen en op maandag krijgt iedere klas samenspelles. In de tweede lesweek van het schooljaar vindt de instrumentparade plaats waarna de kinderen hun instrumentkeuze hebben gemaakt. De week erop starten de lessen.
Deze lessen worden gegeven door docenten van De Nieuwe Muziekschool.

Optredens

  • In december tijdens de Dickensdag Druten
  • In januari / februari voor de kinderen van de onderbouw tijdens de viering.
  • Witte donderdag in d’n Bogerd.
  • Koningsdag 27 april.
  • Eind mei in het Pax Christi College. Hier staan alle leerlingen van de verschillende groepen 5 gezamenlijk op het podium om een slotoptreden te verzorgen.

In schooljaar 2012-2013 zijn deze lessen gestart binnen het landelijk programma “Kinderen Maken Muziek” van het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Na afloop van dit 2 jarig project heeft de Kubus besloten hiermee door te willen gaan. Voor meer informatie, neem contact op met Yvonne Verschuren, tel: 0487-541906 of via e-mail: yvonneverschuren@kabelfoon.nl

In schooljaar 2012-2013 namen 3 scholen deel aan dit project: De Kleurencirkel, De Kubus en De Kom.Naast het Fonds op Naam Kinderen Maken Muziek hebben we een substantiële bijdrage ontvangen van Rabobank Maas en Waal , De Nieuwe Muziekschool en de 3 basisscholen. Daarnaast hebben we een bijdrage ontvangen van Oliveira, Megens installatie bedrijf en Business Club Maas en Waal.

Voor meer informatie, neem contact op met Yvonne Verschuren, tel: 0487-541906 of via e-mail: yvonneverschuren@kabelfoon.nl