Samenwerking met De Kom

De Kom en De Kubus leren en werken samen!

Stageplek voor VSO-leerlingen
Sinds een aantal jaren werken VSO-leerlingen van De Kom op de IKC De Kubus. In de voorafgaande jaren was dat elke maandag. Sinds dit schooljaar voeren ze elke maandagmiddag en dinsdagmiddag verschillende werkzaamheden uit. Ze houden zich bezig met diverse schoonmaakwerkzaamheden en licht administratief werk. Samen met leerlingen van groep 8 van De Kubus wordt de taak “oud papier ophalen in alle vertrekken” uitgevoerd.
Voor leerlingen van De Kom is De Kubus een plek waar ze kunnen leren werken en waar ze de arbeidshouding kunnen oefenen onder begeleiding van een leerkracht van De Kom.
Voor leerlingen van De Kubus is het waardevol te zien en te ervaren dat niet iedereen hetzelfde is en dat er leerlingen zijn die op een andere manier leren.

Vastenproject
Een aantal jaren geleden heeft De Kubus geld bij elkaar gelopen voor de inrichting van een speelplaats speciaal voor leerlingen in een rolstoel op De Kom.
De leerlingen waren hier heel blij mee. Van daaruit ontstond het idee om ons samen in te zetten voor een goed doel. Het vastenproject wordt sindsdien door beide scholen georganiseerd én uitgevoerd, waarbij leerlingen op verschillende momenten samenwerken.  Enkele voorbeelden zijn de sponsorloop met beide scholen en samen de voorstellingen in D’n Bogerd. Een prettige samenwerking tussen leerlingen en teams van beide scholen !

Voor meer informatie: De Kom: www.de-kom.nl