0487 512 750 [email protected]

PGR

SPOM Kinderopvang gaat verder als KION

SPOM Kinderopvang gaat verder onder de naam KION. Onder de vlag van KION kunnen we de kinderopvang in Druten en West Maas en Waal verstevigen en toekomstbestendig maken. Wilt u meer informatie over de locaties of uw kind aanmelden, ga dan naar de website van KION.

Of u nou werkt of niet: als u het belangrijk vindt dat uw kind andere kinderen leert kennen, zich sociaal ontwikkelt en voorbereidt op de basisschool, kan uw kind tussen 2 en 4 jaar twee of meer dagdelen terecht op de peuteropvang. Bij IKC De Kubus leren kinderen van twee tot vier jaar zich, samen met leeftijdsgenootjes, spelenderwijs ontwikkelen. Spelen is namelijk dé manier om grip te krijgen op de omgeving, zelfs al voor de allerkleinsten. Daarom geven we kinderen de ruimte om te onderzoeken, te spelen en hun wereld te verkennen. Om de peuters optimaal te stimuleren op alle ontwikkelingsgebieden werken we met het VVE programma Uk en Puk. Een kleutermethode bestaande uit tastbare, kleutereigen materialen waarmee de peuters handelend kunnen leren.

VVE peuterprogramma

IKC De Kubus biedt een speciaal peuterprogramma Uk en Puk, een laagdrempelige- en voorschoolse basisvoorziening, in de woonomgeving van de kinderen. Kinderen (met verschillende achtergronden) komen hier één of meerdere ochtenden per week om samen te spelen met leeftijdgenootjes. Ze leren via spel te ontdekken, oefenen de taal en raken bekend met waarden en normen. Het is vaak de eerste plek waar kinderen samen spelen en zich ontwikkelen in een groep. Zo kunnen ze alvast langzaam wennen en straks vrij vloeiend de overstap maken naar school.

Inschrijven

U kunt uw kind bij ons inschrijven als het één jaar oud is.