0487 512 750 [email protected]

Zwanger

U bent zwanger, van harte gefeliciteerd! Binnenkort gaat er veel veranderen: van werkend stel worden jullie ouders, vormen jullie een gezin! Het is een bijzondere tijd, die voorbij zal vliegen, zo druk ben je met het wennen aan, zorgen voor en genieten van dat nieuwe mensje dat komen gaat.

 

Kinderopvang

Nog verder weg lijkt de tijd dat u weer aan het werk gaat. Regel de kinderopvang tijdig, dan hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken en kunt u onbezorgd genieten van je baby en je zwangerschapsverlof. Als u straks weer aan het werk gaat kunt u de opvang op verschillende manieren regelen. Misschien kunt u een dag minder werken en dit combineren met kinderopvang. Zorg in ieder geval dat er niet teveel wisselingen zijn gedurende de week. Een stabiele situatie is in deze fase nog erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van de allerjongsten.

 

Belangrijke vragen

De vraag is natuurlijk wat u precies verwacht van de opvang.
Als u kiest voor kinderdagopvang of peuteropvang moet u voor uzelf ook nog een aantal vragen beantwoorden, zoals:

  • Hoeveel dagdelen wilt u opvang?
  • Hoe flexibel moet het kinderdagverblijf zijn in zijn openingstijden?
  • Hoe gaan de medewerkers met de kinderen, de ouders en elkaar om?
  • Gaat mijn kind dagelijks naar buiten?
  • Is er tijd voor een overdracht?
  • Kan ik borstvoeding geven?

Dit zijn wezenlijke vragen. Als u voor uzelf helder hebt wat u belangrijk vindt aan kinderopvang, kunt u beter een keuze maken voor een passende kinderopvanglocatie. Op deze site leest u al veel hoe wij over bovenstaande punten denken. Daarnaast raden wij u aan om ook een kijkje te komen nemen om zelf de sfeer te proeven en te zien hoe het eraan toe gaat op de kinderopvang. Dat kan op onze inloopavonden, elke eerste maandag van de maand. Tenzij dit op een feestdag of in de vakanties valt dan schuift het een week op.